De beste muziek voor tijdens de storm

Anp 368194642

Het zal je niet ontgaan zijn: storm Ciara raast dit weekend over Nederland. Er worden windstoten verwacht tot wel 130 kilometer per uur, die samengaan met flinke regen- en onweersbuien. Perfect weer om binnen te blijven en de radio lekker hard te zetten, dus! 

Daarom hebben we de allerbeste muziek met het thema storm voor je bij elkaar gezocht, en daar deze Top 5 van gemaakt! 

5. Wind of Change - Scorpions (1991)
Storm Ciara (of Sabine, zoals de storm in Duitsland heet) komt vanavond aan bij onze Oosterburen. Daarom beginnen we met de Duitse band Scorpions, zodat ze weer netjes voor de storm thuis zijn. Wind of Change is misschien wel één van de eerste liedjes waar je aan denkt als het om liedjes over wind gaat, al was het maar vanwege dat iconische fluitdeuntje aan het begin van het nummer! 


4. Dust in the Wind - Kansas (1978)
Als je een lijstje zou maken van plekken waar je niet wil wonen als je niet van een stormpje houdt, dan zou Kansas wel eens hoog kunnen eindigen. Het is één van de meest stormachtige plekken van de wereld, en staat zelfs op plaats 8 als het op tornado's aankomt. Als je dan als band zo heet en je ook nog een liedje maakt met 'wind' in de titel, dan moet je wel in zo'n stormlijstje als deze! 


3. 't Dondert en 't Bliksemt - Guus Meeuwis (1998)
Storm betekent niet alleen wind, maar in het geval van Ciara ook flinke plensbuien met hagel en onweer. Dan kun je natuurlijk niet om deze grote hit van Guus Meeuwis heen - zéker omdat het bijna Carnaval is! 


2. Riders on the Storm - The Doors (1971)
Voeg de onweersbui en de wind van hierboven samen en je hebt een perfecte storm te pakken. Sterker nog, dit is misschien wel het eerste nummer wat in je opkomt als het over stormen gaat! Perfect om eens lekker onderuit te zakken op de bank en het volume even flink omhoog te gooien!


1. Calm after the Storm - Common Linnets (2014)
Vanaf 21.00 uur vanavond neemt de wind af en trekt storm Ciara het land uit. Daarom sluiten we dit lijstje af met het nummer wat 'ons' in 2014 de tweede plaats op het Eurovisie Songfestival opleverde: Calm after the Storm.


Foto: ANP