Lady Gaga: "Dankjewel, Nederland!"

Anp 360141950

Niemand minder dan de Amerikaanse popster Lady Gaga heeft Nederland en in het bijzonder minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid bedankt voor het werk in de strijd tegen het coronavirus.

De zangeres sprak haar dankwoord uit op Twitter. "Dankjewel Nederland en Hugo de Jonge voor jullie steun voor een vaccin tegen Covid-19 en voor de steun aan de WHO."

Lady Gaga sprak daarnaast voor een groot deel van de wereldbevolking als ze schrijft dat ze hoopt dat Nederland ook door zal blijven gaan met het steunen van Gavi, een organisatie die zich inzet om dodelijke infecties bij kinderen te bestrijden. "Hopelijk volgen andere landen jullie voorbeeld."

Reactie minister Hugo de Jonge
"We helpen graag", twittert De Jonge terug richting de Shallow-zangeres. "Snel een vaccin vinden is cruciaal in de wereldwijde strijd tegen Covid-19. We moeten samenwerken om dat voor elkaar te krijgen", aldus de minister.

Concert
Lady Gaga heeft in Amerika al een grote rol rondom het coronavirus. Dit weekend organiseert ze bijvoorbeeld een concert vol wereldsterren om geld in te zamelen.

Foto: AFP