R. Kelly doet wéér vrijlatingsverzoek

Anp 372744212

We kunnen er inmiddels bijna wekelijks over schrijven: R. Kelly die verzoeken indient om zijn gevangenisstraf thuis te mogen uitzitten. Het is nu namelijk wéér raak.

De zanger heeft de rechter voor de zoveelste keer gevraagd om zijn straf thuis te mogen uitzitten, dit keer omdat hij naar eigen zeggen diabetes heeft en daardoor tot de risicogroep behoort. Roddelsite TMZ meldt dat zijn advocaten vrijdag weer een motie hebben ingediend bij de rechtbank.

De 53-jarige Kelly zit in de gevangenis in Chicago en zegt naast diabetes ook een hoge bloeddruk en hoog cholesterol te hebben. Volgens zijn advocaten is de instelling waar de zanger vastzit op de hoogte van zijn gezondheid en zouden testen in maart hebben uitgewezen dat Kelly "waarschijnlijk" diabetes heeft.

Eerdere pogingen
De zanger deed al meerdere pogingen om te worden vrijgelaten. Vorige maand probeerde de zanger het ook al omdat hij zich zorgen maakte dat hij in de gevangenis extra risico loopt besmet te worden. De rechter wees alle verzoeken tot nu toe af.

Kelly zit vast in afwachting van verschillende rechtszaken die tegen hem lopen. De zanger, die zelf blijft volhouden onschuldig te zijn, wordt door meerdere vrouwen beschuldigd van seksueel misbruik.

Foto: EPA