Robbie Williams evenaart Elvis

Anp 403000462

Robbie Williams kan zich officieel meten met een van de meest succesvolle artiesten aller tijden. De zanger staat deze week met zijn nieuwe album The Christmas Present bovenaan de Britse hitlijst en scoort daarmee zijn dertiende nummer 1-album. Robbie evenaart daarmee het record van Elvis als solo-artiest die de Britse albumlijst het meest heeft aangevoerd, meldt The Official Chart Company. Alleen The Beatles stonden vaker - vijftien keer - bovenaan de hitlijst.

Slechts twee albums van de zanger wisten het niet tot een eerste plek te schoppen. Zijn plaat Live From Knebworth uit 2003 en Reality Killed The Video Star bleven steken op nummer 2. Als de albums van zijn voormalige boyband Take That erbij worden opgeteld, stond Robbie in totaal zeventien keer bovenaan de Britse albumlijst. Ook in dat geval legt de zanger het af tegen The Beatles. Paul McCartney stond in totaal 22 maal (solo, met The Beatles en met Wings) bovenaan, gevolgd door John Lennon met achttien nummer 1-albums (solo en met The Beatles). George Harrison deed het net zo goed als Robbie, ook hij voerde in totaal zeventien keer de lijst aan.

Robbie is apetrots op de mijlpaal. "Het is een geweldige prestatie. De plaat betekent meer voor me dan alle andere albums die ik heb gemaakt", reageerde de zanger.

In de Nederlandse Album Top 100 staat The Christmas Present, dat op 22 november verscheen, op de zesde plaats. Die albumlijst voerde hij zes keer aan.

Foto: EPA